Waar schoolpleingeklets al niet toe kan leiden... Op het idee gebracht door een van de moeders, kocht ik diezelfde dag nog een kniepertjesijzer en ben zaterdag met Iris gaan bakken :)
Men neme:
200 gram margarine (gesmolten)
250 gram kristalsuiker
250 gram witte basterdsuiker
500 gram bloem
1 theelepel kaneel
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
2-3 eetlepels lauw water
200 gram margarine (gesmolten)
250 gram kristalsuiker
250 gram witte basterdsuiker
500 gram bloem
1 theelepel kaneel
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
2-3 eetlepels lauw water
Meng alle droge ingrediƫnten en voeg daarna de boter toe.
Als dit goed gemengd is de eieren toevoegen.
Vervolgens een beetje water toevoegen, zoveel als nodig is om een plakkering deeg te maken.
Ik heb het deeg vervolgens even in de koelkast gezet om wat op te stijven. Vervolgens heb ik er balletjes van gedraaid. Even uittesten hoe groot ze moeten zijn (ligt ook aan de grootte van je bakplaat)
En dan: bakken maar!
De truc voor flinterdunne kniepertjes is het stevig aandrukken van het deksel van het apparaat gedurende de eerste 5 seconden.
En dit was het resultaat!
Rolletjes, kniepertjes, bakjes en ijshoorntjes.
Volgens mij is het eten van kniepertjes iets wat men niet in alle delen van Nederland kent.
Traditiegetrouw eet je met oudjaar kniepertjes, als teken van het afgelopen jaar wat volledig uitgerold is.
Op nieuwjaarsdag eet je dan rolletjes (al dan niet gevuld met slagroom). Dit staat voor het jaar dat voor je ligt, waarbij je nog niet weet wat je te wachten staat.
Tot zover de wijze geschiedenisles :-)
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten